Italska vecere

  • warning: Parameter 1 to texy_image_texy_handler() expected to be a reference, value given in /mnt/data/accounts/m/martinmajlis/data/www/majlis.cz/mindlog/includes/module.inc on line 497.
  • warning: Parameter 1 to texy_syntaxhighlighting_texy_handler() expected to be a reference, value given in /mnt/data/accounts/m/martinmajlis/data/www/majlis.cz/mindlog/includes/module.inc on line 497.
  • warning: Parameter 1 to texy_texy_settings() expected to be a reference, value given in /mnt/data/accounts/m/martinmajlis/data/www/majlis.cz/mindlog/includes/module.inc on line 497.
  • warning: Parameter 1 to texy_image_texy_settings() expected to be a reference, value given in /mnt/data/accounts/m/martinmajlis/data/www/majlis.cz/mindlog/includes/module.inc on line 497.
  • warning: Parameter 1 to texy_syntaxhighlighting_texy_settings() expected to be a reference, value given in /mnt/data/accounts/m/martinmajlis/data/www/majlis.cz/mindlog/includes/module.inc on line 497.

Dneska jsem byl opet na international dinner – Italian. Musim se priznat, ze jsem mel velmi nizke ocekavani – cekal jsem prtave porce a z toho jeste vetsina jen zelenina. Takze se da rici, ze bylo velmi snadne, aby mne prekvapili tim, co vyrobi.

Prisel jsem tam trochu pozdeji – asi tak v 17:15 – ale uz vsichni lidi, co meli varit byli u baru a popijeli vino. To mne prekvapilo, protoze my jsme celou dobu varili. Zatimco lidi jedli druhy chod, tak my jsme pripravovali treti. Takze jsem jeste snizil svoje ocekavani.

Prvni chod

Rajce nasekane na kosticky a polozene na platku bagety. Stava z rajcete rozmocila bagetu takze to bylo cele slizke. Pak byla „vylepsena“ verze ktera na sobe mela navic nejaky kousek syra a byla posypany bazalkou ze sacku.

Hlavni chod

Cekal jsem neco zajimaveho nebo alespon nejaky zajimavy typ testovin. Ale ono ne – byly jen normalni penne – meli je ve vegetarianske a normalni forme. Pripravili nekolik panvi s testovinama, ze kterych si kazdy mohl nabirat jak chtel.

Vegetarianska verze – testoviny smichane s rajcaty z plechovce s par kousky osmazeneho lilku. Cele to bylo uplne bez chuti – testoviny byly plane, kusy rajcat se valela na dne panve – a chutnala nakysle. Navic pomer mezi rajcaty a testovinami byl dost spatny. Nejhorsi jidlo, co jsem kdy jedl.

Normalni verze – testoviny se spekem. Zrejme vzali jen spek – osmazili ho, hodili k nemu par kosticek lilku – a nakonec tam prisypali testoviny. Vysledkem byly neuveritelne mastne testoviny bez chuti. Tadle verze byla neptrane lepsi nez vegetarianska verze, protoze na tech testovinach alespon neslo poznat, ze jsou plane.

Dezert

Jako dezert jsme meli ctyruhelnicek lineckeho testa s neumerne velkym kopckem marmelady. Takze to bylo hrozne sladke. Takove ctverecky jsem mel asi 3. Ale ani ty se jim moc nepovedly – testo udelali moc tenke, takze ani nebylo schopne udrzet tu marmeladu. Takze to spis byla hrouda testa oblebena ze vsech stran marmeladou. Ale bylo to nejlepsi jido, co jsme dneska dostali.

Zaver

Vsechny chody jsme snedli uz v 18:30 (90min. po zacatku) a to ma byt konec az ve 21. Pro srovnani nase vecere trvala az do 20:30.

Takze jsem neocekaval prilis moc – ale todle bylo vyrazne horsi, nez co jsem si dokazal predstavit. Zadne maso, zadna zelenina, zadna chut.

Obliba italska kuchyne

Co se lidi tak bavili, tak hodne lidi se na italskou kuchyni tesilo a rikalo, ze to bude skvele. Dokonce i wikipedie tvrdi, ze italska kuchyne patri mezi nejoblibenejsi kuchyna na svete, ale nejak se mi nepodarilo najit duveryhodny vyzkum, tak nevim. Ja jsem jejich optimismus nesdilel.

Prijde mi, ze je oblibena proto, ze je hrozne rychle neco uvarit. Orestovat zeleninu (pripadne s masem) – pridat testoviny – par krat prohodit ⇒ za 15 minut je dlabanec. Za 15 minut se neuvari ani brambory ani ryze.

Tematicke video